Overige behandelingen

Chinflex, 

Wimperlifting, Oorkaarsen en Bowen Techniek

Chinflex®,Chinese voetmassage

chinese-voetmassage-massage
De Chinezen passen voetmassages, met zeer goede resultaten al bijna 4000 jaar toe, hun kennis is dan ook buitengewoon groot. Ze gebruiken massages tot op hoge leeftijd om vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of als er klachten zijn deze te verhelpen of te verminderen. Ze combineren de reflexzones met de meridiaanbanen en acupunctuurpunten. Ze masseren het onderbeen en de knieën altijd mee waardoor er een hele goede doorstroming op gang komt. Ze gebruiken totaal andere massagegrepen dan wij, dit is een hele prettige, ontspannende en intensieve massage.

Kortom hun systeem is completer dan het westerse, want met het gebruik van de functies van de meridianen en het effect van elk specifiek acupunctuurpunt naast het effect van de reflexzones geeft een enorme uitbreiding van mogelijkheden in een massage. Bovendien vormen klachten die op het eerste gezicht geen verband houden met elkaar toch een logisch geheel.

Heerlijk om te ondergaan tijdens het masker, of als losse behandeling, echt weldadig voor je voeten, benen en ook je hoofd, kortom voor lichaam en geest.

 

Wimperlifting,

is dé veilige, simpele, snelle manier om wimpers te liften.

Deze revolutionaire methode is een zeer efficiënte manier om een semi-permanente krul in de natuurlijke wimpers te creëren. Het resultaat houdt tot 2 maanden, en de behandeling kan worden uitgevoerd in slechts 16 minuten!!

thFDHNF5TZ

 

 

 

 

Oorkaarsen

Het gebruik van oorkaarsen komt voort uit de traditionele indiaanse geneeskunst en wordt daar waarschijnlijk al eeuwen bij allerlei klachten toegepast. Een holle kaars wordt in het oor geplaatst en aangestoken, waardoor er warmte in de gehoorgang komt. Die warmte activeert de bloedsomloop in het oor en stimuleert de afvoer van afvalstoffen. Bovendien vermindert het gebruik van oorkaarsen de druk in het hoofd bij onder andere hoofdpijn, verkoudheid en ontstekingen van de holtes.

De werking van Oorkaarsenoorkaars
Door de vorm van de Oorkaarsen kan de rook die vrijkomt in het oor tot diep in de gehoorgang zijn weldadige en genezende warmte afgeven. De bijenwas werkt daarbij verzachtend op het gehele oorgebied. Bovendien activeert het gebruik van oorkaarsen de vele acupunctuurpunten die in de gehoorgang liggen en normaal onbereikbaar zijn. Om een evenwichtig resultaat te krijgen worden altijd beide oren behandelt. Een Oorkaars brandt ongeveer 10-12 minuten. Tijdens de behandeling voelt u meteen de aangenaam ontspannende werking van de vrijkomende warmte. Het zacht knisperende geluid (alsof u bij een openhaard zit) geeft u bovendien een zeer rustgevend gevoel. Oorkaarsen kunnen daarom ook bijzonder goed gebruikt worden bij stress en spanningen.

Toepassingen van Oorkaarsen
Verstopte oren (om vaak uitspuiten te voorkomen)
Te sterke oorsmeer-productie
Verkoudheid en andere vaak terugkerende keel-, neus- en oorklachten (m.n. bij kinderen)
Hoofdpijn, migraine
Gevoel van druk in het hoofd
Stress en spanningen
Slaapproblemen
Oorsuizen, oortintelingen, oorpijn
Als ondersteuning bij voorhoofdsholte- en bijholte ontstekingen
Eczeem in uitwendige gehoorgang

Het gebruik van oorkaarsen wordt ontraden bij: oorontsteking, buisjes in het oor, trommelvlies perforatie, allergie voor bijenwas, epilepsie. milieuvriendelijk verpakt

DE BOWEN TECHNIEK

Onbetwist één van de simpelste en meest effectieve manuele therapieën

De Bowen Techniek is een helende behandelingsvorm die het lichaam stimuleert een betere balans te zoeken, pijn te verminderen en klachten te herstellen. De behandeling is zacht, subtiel en ontspannen en kan bij jong en oud toegepast worden. Het is een behandeling waarbij niet gemanipuleerd of rechtgezet wordt en het is geen massage. Met duimen en vingers worden rolbewegingen gemaakt over spieren, pezen en zacht weefsel op specifieke plaatsen op het lichaam.

 

De Bowen Techniek helpt bij en verlicht een groot scala aan klachten zoals:

Rug- en nekpijnhanden-rond-knie[1]
Knieproblemen
RSI
Hiel- en voetpijn
Bunions
Sportblessures
Botbreuken
PMS
Frozen shoulder
Tenniselleboog
Ademhalingsproblemen
Ontstoken/gevoelige borst
Ook bij de volgende aandoeningen is de Bowen Techniek vaak doelmatig gebleken:
Hooikoorts
Artritis
Hoge bloeddruk
Hoofdpijn
Migraine
Fibromyalgie
Nierproblemen
Lymfe oedeem
Astmatische bronchitis
Chronische vermoeidheid